"Mereka Yang Bersifat Pertengahan Dalam Semua Hal Tidak Akan Menjadi Miskin" - Saidina Ali

Friday, July 10, 2009

Tag & Award: Vespa Blogger Award Friendship

salam semua..
uiii... mmg very the buzy one la lately you know.. haiiyaa.. a lot of thing have to do maa..
ni pun tak sempat lagi nk wat storyline citer2 masa mH dan family g antar adik mH yg-3 ke Sabah last week.. today, mH nk bayar hutang dulu yer.. mana2 award dan tag yg mH blum buat mH nk clear arinih.. insyaallah... nih pun baru balik kutip award dan TAG dari umah ibu_arifa kita.. sorry bebanyak yer min.. tak sompat nih haa.. umah pown dah bersawang nih... org lalu pun tak nak singgah... ahaks!

mH main kutip jer nih.. lupe dah yg mana dulu.. ampunn minn... hehehe.. muahh!



tenkiu min.. terus laa luving2 my blog.. i pun suka blog u.. love ur blog very much!

semuga beramal selalu.. "hidup kita sebagai pengembara"...

esishh3x... agak2 cumil tak kalu mH naik vespa nih ekk?? hehehe

ok.. here's the TAG for me.. jom tengok!
1. Copy badge "Blogger Friendship Award" di atas untuk diletakkan di blog anda.
ok.. akan dibuat kejap g...

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.
** ibu_arifa** - nih kawan blog mH, a lovely wife to her hubby and mummy to arifa dalila.. tak hengat dah camner bley link ngan ibuarifa nih, but as i remember dia ader dtg jejalan kt blog mH awal tahun nih.. then trus keep in touch d alam maya, keep massaging - kalu mH 'menghilang lama' dari mengupdate blog dia akn tanya kabar, that's very nice to me!, baru jer blajar keta-hehehe, urmh.. very particular about baby's comfort- yg best tu sbb nekad nk full breastfeed dalila sampai 2 tahun.. hope u cant do it ya!, ex-student matrix n usm, asal changlun, kedah.. aper g ekk.. rasa2 taaruf tak abeh g neh.. nak kena mai umah mH nih min!.. hehehe...

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnya.
a. memang setia ngan kawan, tapi kawan jer yg selalu nk paling tadah.. huhuhu.. tapi so far sahabat2 'seperjuangan' mH tetap setia dunia n akhirat.. insyaallah..
b. tak suka shoping melampau - rasa buang masa laks.. kalu pi beli barang, mesti wat listing dulu supaya tak der la lelama kat shoping kompleks.
c. tak suka wat benda yg 'renyah-renyah'.. eg: menjahit.. (even telah dipaksa belajar oleh suamiku itew),
d. tak suka nk cakap banyak n banyak kali... insteed mH pun tak suka kalu org cakap banyak.. rimas taw! and org yg pandai cakap tapi tak tau apa. memang hampes!!
e. sukee sgt duk lepak2 ngan hubby, kalu balik kampung lepak ngan mummy..
f. dulu masa sekolah suke kumpul botol minyak wangi, but now hobi tu da semakin terhakis.. kenaper ekk?? - tak dapat nk kesan penyebabnyer..
g. mudah tersentuh hati - ini kalu tanya cik abang kesayangan I mmg dia tau bini dia nih macam mana.. hehehe...
h. suka masak2 bagi org makan.. kena plak org yg pandai jaga hati mH nih.. tak sodap pun dia belasah sampai licinnnn... lagiii mH sayang org tuh.. ahaks!
i. mmg tak sukkaaaaa sgt kalu org yg tak dak BUDI BAHASA!!.. mau amik paham laaa.. kempen kat tV pun dah buat, tapi tak reti2 nak ubah perangai tu..
j. sukee sgt gathering ngan family dan kwn2.. tapi masa plak tak dak.. huhuhu

... amboiii... panjang aihh.. puaihh nak pikiaq nih...! :P

4. Anda perlu memilih 6 penerima award seterusnya dan menyatakan nama mereka di blog anda
**nak letak lebih bulehh???**
Fara_Adura
kak Wawa Q8 (tapi da balik kepala batas.. hehehe)
Mama Aqish
Ayu
kak Ayu Razak
k. CT Zura
k. Akma
UmmiSalsabila
Najibah
Nadia
MamaSyirah
Niza

2 comments:

ibu_arifa said...

woo..baru ambik yer award.. bestnyer dapat jenjalan sabah. tak beli apa2 ker kat sana? tempek la kat blog..nak tgk gak.

zaza said...

ibu_arifa:
a'aa laa.. lambat la pulok.. hehehe.. kalu makanan tentu dah basi nyer kan?? hikhikhik

Related Posts with Thumbnails