"Mereka Yang Bersifat Pertengahan Dalam Semua Hal Tidak Akan Menjadi Miskin" - Saidina Ali

Wednesday, October 20, 2010

Contest - Gambar Kenangan Open House Aidil Fitri 2010 (Rumah Terbuka)

Salam…

Raya tak abih lagiii ka?? Amboii..amboii..amboiiiii… sakan sungguh noh… hehehe..

Entri kali nih nk habaq mai kat hangpa semua yang zaza nih sukeeee yang teramat nk join Contest- Gambar Kenangan Open House Aidil Fitri 2010 (Rumah Terbuka) . Contest Raya anjuran kakak comel lagi vogue itew.. sapa lagii.. kak ina kl laa.. dah lama kak ina bukak contest nih, lebih kurang sebulan lepas la.. masa tuh masih mode raya.. but now dah tengah bulan zulkaedah dah pun.. mode raya dah kurang tetapi kenangan2 masa raya masih fresh gitew..
Memandangkan contest nih tutup pada 22.10.2010 zaza saja2 lewatkan penyertaan sebab nk amik kenangan 20.10.2010.. hehehe.. macam2 tul! Dah2.. lagi banyak menaip lagi banyak yang dimerepekkan nanti..

ok.. disini dengan rasminya zaza sertakan gambar yang akan dipertaruhkan adalahhhhhhhh…

jeng…


jeng...


jeng...




Tajuk :
**Majlis Jamuan Hari Raya KKKB (Kolej Komuniti Kepala Batas)
Merangkap open house bagi unit2 kat kolej nih.. zaza under unit admin, tapi nih p duk
bertempek dengan geng2 Unit Pengajian Am.. kawan2 dlm gambo nih mmg hat
sekepala laa..**
Lokasi :
C-Walk, KKKB, Penang
Tarikh :
29 September 2010 bersamaan 20 Syawal 1431H

Haaa… boleh ker tuh kak?? Harap2 ok lah ekk.. itew jer hat nampak ok sket.. nk letak gambo makan2 kat umah sendirik tuan badan pulak tak der.. asik melayan tetamu..atau tuan umah yang snap gambo deme duk makan.. hermh.. ok lah tu ekk..

Ok.. nih detail pasal syarat2 contest yer..

1. Buat N3 pasal blog akak..tak kisahlah macamana cara nak tulis..nak kutuk pun boleh.

Haa… dlm syarat pertama nih, zaza sukee ayat yang last sekali tuh.. “nak kutuk pun boleh”.. hehehe.. boleh ker kak?? Kang tak menang pulakk.. huhuhu..

Bila kenal ek?

Zaza kenal k.ina kl nih melalui terjah2 blog ajer.. maklum la, time tgh ‘gila’ berblogging nih (ujung tahun 2008).. bile terjah blog k.ina nih rasa best lak sbb dia suke kongsikan hasil masakan2 dia.. seangkatan laa dgn CMG, k.ummi kuantan, k.hana, k.hanieliza, k.nor dan lain2… memandangkan zaza duk tgh belajo2 memasak nih sukee sgt laa sggh blog deme nih sume.. lately, k.ina dah tak bnyk citer pasai masakan2 dari air tangan die, sejak dia begitu ‘teruja’ dgn nuffnang.. hehehe.. yer tak akak?

Lagi satu yang boleh tersangkut panjang nih, k.ina kl nih ghupa2nya rajin turun PNM (Perpustakaan Negara Malaysia).. muka tgk sempoi ajer, tp agak ulat buku ekk.. herm.. tu lah kan.. don’t judge the book by it’s cover..

Ader saper2 yang tak tahu ker kak ina kita nih ader 6 bodyguard.. haa.. bodyguard yang paling otai of coz la en hubby dia kan.. haa lagi 5 tu anak2 k.ina.. 2 anak dara dan 3 anak teruna.. salah sorang anak dara kak ina ada yang study kat India sana.. wahh.. alhamdulillah lah kan kak.. berkat kesabaran mendidik anak2, sorang dari anak2 akak ada yang dah Berjaya melangkah keluar dari bumi Malaysia menuntut ilmu kat sana…

Entri yang best?

Zaza paling syok baca pasai entri masakan k.ina laa.. siap ayam rosemary lagii.. punya rajin masak sampai belanga dia dah tercabut ‘telinga’.. tak cayerrr?? Tgk entri sini .. hehe..

lagi satu, sukee sgt baca sipnopsis drama tv yang k.ina published kat blog dia.. kalu zaza nk taw citer2 yang terpilih yang ditayangkan kat tv tu best atau tak, bukak ajer blog akak.. baca sipnopsis, tgk gambo2 yang dipublishkan.. kalu best go ahead la.. kalu tak, tak yah layanzzz… antara citer yang zaza tgk hasil dr pemerhatian sipnopsis citer kat blog akak adalah Chinta, Ular Emas, Dendam Orang Minyak, Imam Muda dll lah..

Lagi entri yang zaza nk tergelak sampai la nih pasal anak teruna muda dia si Imran yang bertanya pasal sperm aka berudu anak katak.. hahaha.. mmg kelako.. budak2 mmg advance sampai maknyer tak tahu nk meng-explain.. hehehe..

Yang lelain tuh suke baca entri kenangan2 lama akak.. bila baca tringat zaman tecik2 dulu.. huhuhu.. skrg mana ada dahh.. naik bus yang tambangnya 25 sen, makan ais kacang/ cendol bawah pokok.. macam2 lagi la..

Harapan/ komen?

a. zaza harapp sgt dapat jumpa k.ina one day.. tgk gambar gather2 akak dgn teman blog best sgt taw!.. contact number dah bagi, Cuma masa blom tiba utk kita bertemu.. i.allah, nanti2 kalu zaza g umah SIL kat UIA tu zaza roger akak yer.. Bak kata akak la.. "kalau ke Kelompo ingat2lah kak Ina KL".. haa.. insyaallah ingattt kak..


b. Memandangkan akak now dah femes gitew, hehe, zaza doakan akak terus menulis kat blog nih.. walaupun blog rojak, tapi zaza suke, citer2 dan pengalaman dapat dikongsikan bersama.


c. Tahniah untuk akak sebab dalam masa 2 tahun pengunjung blog akak dah mencapai 400,000 org ekk.. syabas!

2. Letakkan link akak di N3 tersebut.



http://www.kakinakl.com/


ok siap..

3. Tinggalkan komen kat bawah N3 ini. Kalau kat shoutbox akak tak kira yer..dan jangan lupa letakkan permalink anda.
Done k.ina..

4. Tarikh tutup pada atau sebelum 22hb. Oktober 2010 jam 12.00 tengahmalam.
Zaza publish 20.10.2010.. done!

5. Dan yang paling penting sekali kenalah letak ayat ni di penghabisan N3 yer..

Contest- Gambar Kenangan Open House Aidil Fitri 2010 (Rumah Terbuka) adalah anjuran bersama eyriqazz , beautifulnara, nurazzah dan darkbatman.

Tak luperrr jugakk pada penganjur2 contest kak ina kali nih... waahhh.. memang best la u ols...!

Di bawah ini zaza sertakan LINK Para penganjur Contest- Gambar Kenangan Open House Aidil Fitri 2010 (Rumah Terbuka) yang budiman itew adalahhhh....

http://www.eyriqazz.com a.k.a eyriqazz ,
http://beautifulnara.com a.k.a beautifulnara,
dan
http://darkbatman.com a.k.a darkbatman.

Dan yang lelainnyer adalahhhhhh…

http://www.cometcloth.com/

fuhhh! Dasyattt betul contest k.ina.. pakat serbu nk jadi penaja hadiah ekk.. baguih la tu kak.. semoga yang lelain pun mendapat manfaat disebalik contest akak ini..

…. Dan semoga diriku akan menjadi salah seorang pemenang.. hahahahaha… ameennnnnnnn…

Nota: berkenan betul hadiah2 dari penaja2 nih k.ina.. ader rezki ke idak tak tahu.. Tak per.. untung sabut timbul.. untung batu tenggelam.. yer dak??

Ok.. daa..daa.. muahhh!

layan kejap sate 1 Malaysia.. mmg best!

7 comments:

kak ina kl said...

amboi dik oiiii..panjang lebar kamu buat N3 untuk contest ni. Ada yang akak senyum sendiri bila baca N3 ini.

Tulah pasal..kalau ikutkan memang dekat dgn uia tu..tapi kan kdg-kdg masa tak sesuai ek.

semuga berjaya yer. nama peserta akak letak side bar dan kat fb akak.
tunggu keputusannya yer. terima kasih sudi join.

kak ina kl said...

lupa lak..nanti tolong taip ayat ni yer...kat bawah gambar ..ambil sekali link penaja.

Contest- Gambar Kenangan Open House Aidil Fitri 2010 (Rumah Terbuka) adalah anjuran bersama eyriqazz , beautifulnara, nurazzah dan darkbatman.

zaza@mamaHanin said...

tenkiu kak ina..
panjang ker kak.. idea dan mood menulis datang la time tuh.. tu lajuu ajer menaip.. cuba takder idea.. mau pendek ajer penerangnnya akak.. hehehe...

note: kak ina.. zaza dah update.. semak semula yer kak.. tq dear sis! :)

kak ina kl said...

oklah tu..hari ni last day..tgggguuuuuuuu

FareedSairi said...

Salam, tahniah kak sbb jd pemenang contest no 9. sy nak hantar hadiah jd kalau bole nak alamat dan sebagainya

zaza@mamaHanin said...

FareedSairi:
salam... eh.. ya ka nih? dapat no 9 dlm contest k.ina.. huhuhu.. sungguh terharu.. ingat kan dah xder rezki.. thank u yea.. nnt zaza emailkan alamat.. kat emel k.ina ka?

nota: eish.. unbelievable.. :)

Goldman said...

COD Pamp Suisse Lady Fortuna 10 gram.

Untuk harga emas jongkong dan lain-lain yang hebat sila hubungi kami di goldman999.9@hotmail.com.

Harga lagi murah daripada Habib, Poh Kong dan dealer2 lain. Bekalan antarabangsa.

Rebat tunai segera RM 1,000 hingga RM 1, 500.

Harga belian semula yang hebat.

Terima kasih.

Related Posts with Thumbnails