"Mereka Yang Bersifat Pertengahan Dalam Semua Hal Tidak Akan Menjadi Miskin" - Saidina Ali

Thursday, March 25, 2010

*Sanah Hilwah*

salam...

alhamdulillah.. alhamdulilah.. alhamdulillah....

syukur yang tak terhingga kpd Allah SWT kerana panjangkan umur zaza sehingga ke hari ini.. kerana Dia pinjamkan zaza nyawa untuk zaza teruskan perncarian hidup.. berbakti pada suami dan ibu tercinta.. berkongsi kasih sayang anakanda yang dikasihi dan juga saudara mara yang lain.. syukurrr.. atas nikmat kebahagiaan.. nikmat 'ujian' sebagai penghapus dosa2 zaza sepanjang hidup di muka bumi.. bergelar peneroka/ hamba kpd Allah... UJIAN yang membuatkan zaza 'U-turn' semula kpd hakikat hidup yang diletakkan oleh Allah sbg manusia yang lemah.. yang berurusan dengan manusia lemah yang lain..

subhanallah.. tak terucap.. tak terbayang... bagaiaman sayangnya Allah pada zaza....

Ya Allah..

kau ikatkanlah hatiku ini bersama-sama peganganmu yang telah Kau syariatkan dalam Al-Quran melalui Rasul-Mu sebagai pengantara.. agar aku tidak terpesong dengan helah duniawi.. walaupun aku seringkali melupai-Mu samada dengan sengaja ataupun tidak..

Ya Allah..

andai esok tiada lagi untukku.. Kau sempurnakanlah matiku agar sentiasa di dalam agama Islam yang indah ini.. Agar aku menjadi umat Muhammad SAW yang dinanti2kan..

Ya Allah..

kau ampunkanlah dosa2ku.. suamiku.. anak2ku.. seluruh ahli keluargaku.. sahabat2ku.. guru2ku.. dan semua yang pernah mengenaliku.. agar mereka sentiasa menjadi hambaMu yang taat dan sentiasa mengingati mati.. agar mereka tidak lekang dari mengingatiMu dan Rasulullah SAW...

ameennn...

jazakumullah khairan pada suami tercinta atas ingatan pada hari kelahiran zaza.. Cinta, Kesabaran, Pengorbanan dan Kesetiaan yang kau semai dalam rumahtangga menjadi kenangan yang paling manis sepanjang bergelar isteri kepadamu... walaupun dalam hatimu, ini hanyalah hadiah kecil untukku, namun ingatan dan doa yang tak lekang dari bibirmu menjadikan ia hadiah yang paling istimewa.. barang..harta.. bukan ukuran untuk aku memilihmu, namun kesabaranmu atas setiap kerenahku bergelar isteri menjadi harta yang paling berharga dalam hidupku.. terima kasih sayang.. setiap detik kita bersama akan kuabadikan dalam doa dan jiwaku selagi nyawa dikandung badan.. insyaallahhh....



hadiah kecil.. tapi bermakna.. kerana ianya datang dari ingatan dan hati yang ikhlas seorang suami...


** sebenarnya zaza mmg terlalu sibuk minggu itu, hari lahir sendiri pun zaza lupa.. sampailah malam hari lahir zaza suami dan hanin ada bagi surprise untuk zaza.. hubby ader belikan something utk makan2 mlm tu.. walaupun sederhana, tapi hati zaza cukup tersentuh.. hanin pulak sibuk jer nk 'hidang sama' time makan... hehehe...

pas makan, hubby soh g amik 'barang' dia dalam drawer... ingatkan barang apa.. tengok2 ader bungkusan berbalut elok jer.. Ya Allah.. menitis air mata ni.. tersentuh hati sbb hubby ingat n standby hadiah on my besday.. act. my hubby bukannya romantik sgt mcm org lain.. even he's not, but he try to create a 'beautiful' moment on my besday.. tu yang touching tu... huhuhu...

TAK LUPA JUGA FOR MY FAMILY YANG CELEBRATE BESDAY ON MARCH...
@ Zafran... 8.3.10 (anak sedara)
@ Mak.... 9.3.10
@ Me.... 20.3.10

4 comments:

atin bucuk said...

amin....

Ummi said...

Salam Zaza...Happy Birthday ya..Semoga panjang umur, dimurahkan rezeki dan sentiasa dilimpahkan kebahagiaan hidup di dunia dan akhirat...Waaah, dpt hadiah...bab ni yg suka nih..hehee...xpalah kecik ke mahal ke, muarah ke..yg penting ikhlas dari hati yang memberi tu kan..bersyukur sajalah.. :D

zaza@mamaHanin said...

atinbucuk:
thank you sis.. pray for me to be a good muslim to Allah and others...

zaza@mamaHanin said...

ummi:
w'salam k.ummi.. tenkiu so much.. doa2kan zaza ek.. utk jadi istri dan ibu yang baik n sempurna mcm akak...:D

Related Posts with Thumbnails