"Mereka Yang Bersifat Pertengahan Dalam Semua Hal Tidak Akan Menjadi Miskin" - Saidina Ali

Friday, November 6, 2009

Hanin's 1st Time At Playground

last weekend jugak crita kali nih.. kisah hanin yang tak pernah lagik ker taman.. berjalan dan bermain buaian..
al kisahnya, hanin ader buku about ANIMAL yang diberi oleh mak langnya (my sista).. hari2 dalam keta asyik nk baca buku animal tu.. tetiba dalam hati zaza naakkkkk sgt bwk dia g jejalan kat zoo.. unfortunately baba Hanin asyik sbuk ngan prog2 kat sekolah. sedihh gakk..
jadi, untuk tidak menghampakan zaza, one day hub ajak g jejalan.. pagi2 dah soh siap.. destinasi 'DIRAHSIAKAN'.. (pandainyer nk wat serpris kat kami yer yanggg???) .. hub drive menghala ke SP... duk meneka laa dalam hati nih kemana la baba nk bawak kami...
lepas 30 minit... haaa.. nih laa diaa... ghupa2nya ke taman Jubli Perak kat SP tu jer... ala.. taman yg dekat klinik gigi SP tu.. atau senang nk citer dekat SP Plaza.. taman tu sebelah masjid.
tujuan hubby bawak kami ke situ:
1. nak bagi hanin main2 kat taman tu
2. nak bawak mama Hanin p tgk mini zoo.. hahahaha... tak pi zooo besaoo.. pi zooo kecikk.. hahahah... lawak TORA betui laa suami aku nih... :)
tak banyak pic dapat snap, bateri cam low la pulakkk..
jom layannn..

aderrr la 5-6 jenis binatang kat sini.. hanin pun jadi terujaa la sekejap

tgk rabbit, deer, bird, eagle etc..

sepoiii jer hanin nih.. time2 cengginih la dia nak titunn.. aduii laa...tangkap gambo pun dah takmo senyumm.. zaza bagi dia naik buaian dia syok pulak.. sampai takmo turun.. nanti kita dtg lagi ye syg... muahh..

naik jongkang-jongket.. naik papan gelongsor.. waahhhhh.. bestttt laaaa... nnti nak mai lagiii... tguu bulan 12 nih baba janji nak bawak kita p zoooo besaoooo... yea..yea...yea..yea.... :)

4 comments:

nurul said...

xyoh la duk tulis resepi ssh2...aku xpndai masok ler...buh resepi donut sket...nk buat ni...xpong karipap sadin kiter tuhhhhh

10 said...

best arr dapat tgk menatang... dah tu dapat main kat taman mainan lak... syok arr..

zaza@mamaHanin said...

nurul.. hengat g yer kat karipap sardin tu.. mokcik tu hape kabar?? lama tak g kg baru.. takper.. KL... tunggu akuuuuu!!! hehehe... (mcm la org KL kan...?)

zaza@mamaHanin said...

10.. mmg syok gilos... release tension... eh.. 10 keja x? banyk2 zoo kat mesia nih, ramai yg ckp zoo kat tepeng syok.. jom kita imarahkan zoo tepeng pasnih.. hehehe..

Related Posts with Thumbnails