"Mereka Yang Bersifat Pertengahan Dalam Semua Hal Tidak Akan Menjadi Miskin" - Saidina Ali

Friday, August 14, 2009

:: ATTC for IBU_ARIFA ::



Ya Allah.. punya la susah nk snap gambo en gigi nan sebatang milik anak daraku Ummu Hanin nih.. haa.. kawan2.. nih bukan nk tayang apa2 ek.. nih special request from ibu_arifa (min) masa mH publish n3 ttg gigi Hanin yg pertama bulan lalu.. min.. sori yer.. dah lama baru laa nk buleh snap gambo gigi Hanin nih.. susah sungguh.. dia tak mau tunjuk gigi dia kat org.. pemalu la katakan.. hihihi...

pstt: sila abaikan kecomotan Hanin dlm gambo tu k.. dia tgh duk pulun biskut marrie time tu.. :P

4 comments:

Siti @ nurie said...

alahi...tomeinyer gigi dia...mesti dia suka gigit2 skarang ni kan...hik hik hik

ibu_arifa said...

MAAF, lambat plak min respon.. baru jer online nih.

makasih yer tunjukkan foto gigi hanim..sungguh comey mulut dan giginyer w/pun baru sebatang tuh..

ingat nk sms zaza tanya pasal kena bagi baby mkn telur yg zaza bgtau aritu..sbb masa checkup kat gov aritu (umur 10bln) nurse tak suruh pun try bagi anak mkn telur..mcm zaza bgtau aritu..utk nak tau alergik kertak bagi nak ambik injection utk 1 thn..

so, nak minta nasihat dari zaza lah..dah misi tak pesan/terlupa pesan kot.. nak bg anak mkn mcm mana telur tu? telur rebus lenyek2 ker?

need ur advise :)

zaza@mamaHanin said...

siti@nurie:
thanx siti.. mmg sukeee sgt menggigit la nih.. semua biskut dia belasah skrg.. krup..krap..krup..krap.. mcm org besao-besao..hehehe...

ibu_arifa:
it's ok min.. asal dapat penuhi gambo yg min request aritu.. thanx dear.. :)

ok.. pasal baby mkn telur tu, bulan lepas masa g checkup hanin pun misi tanya lagi.. so zaza btau la yg zaza da cuba bagi telur and udang, hanin takder elergik pun laa.. alergik dari aspek naik ruam mahupun gatal2 badan or etc..

mcm zaza try kat hanin tu, zaza bagi telur kenduri tu.. lenyek sket2 hingga halus bagi dia makan.. mcm udang tu mcm biasa la, zaza masukkan dalam moi dia.. jgn letak banyak, sbb udang ada galian tinggi takut tak budak tak tahan, cincang sekor (yg sedang) dah ler..

ataupun.. buat sup telur kat dia.. besa buat tak??

psst: next month hanin akan p cucuk setahun.. kejap jer kan...

zaza@mamaHanin said...

ibu arifa:

uppss.. pembetulan.. next week hanin akak p cucuk setahun..

Related Posts with Thumbnails