"Mereka Yang Bersifat Pertengahan Dalam Semua Hal Tidak Akan Menjadi Miskin" - Saidina Ali

Tuesday, June 30, 2009

Telur Kenduri

mmmhhh... cedapnyerrr... licin sambal tuh tau!.. hehehe...
haaa.. tak habes citer kenduri sana sini.. tahun nih mmg kaw-kaw nyer lah jemputan mH dan suami.. buleh dikatakan balik aloq Staq tiap2 minggu dari cuti sekolah.. kenduri sajaa.. mak siap kumpul telur kenduri lagii dalam freg.. bila mH nk balik Penang dia soh amik sket utk kurangkan stock telur kenduri dia tuh.. hehehe..

last week balik alor staq lagi, nih lah hasilnya.. telur kenduri yg banyak2 tuh mH kupas kulit then goreng dulu sekejap... then baru buat sambal dia.. perghhh.. habissss... 'angkatan' bapa saudara mH dari Sg Petani (Pak Tam At n Family) datang jer, kira nasi seperiuk pun licin lahh..



tambah lagik ngan udang freshhhhh from kuala kedah.. mak beli.. fuhhhh... walaupun mH hanya wat masak goreng kunyit dan kentang gitu jer.. punnnn licinnn....

haaa.. yg nih akhirnya tuan badan ler nak kena habeskan.. budak2 mmg tak pulun sayur-mayur nih... tinggal sket jer lagi.. mH jugak laa yg jadi 'tong' nyer.. tukang perabeh makanan... hehehe.. nk wat guano gak.. takmo membazir...


"...errkkkk.... alhamdulillahhh...."

2 comments:

Siti @ nurie said...

dah lama tak masak telur rebus masak smbal..hubby tak suka sgt telur rebus..aduh..lapor lak tetiba

blogresipi said...

mak kite selalu buat mcm ni jgk time kenduri... telur2 yg manyak tak habes drp dibuang buat sambal telur cmni memang best :)

Related Posts with Thumbnails