"Mereka Yang Bersifat Pertengahan Dalam Semua Hal Tidak Akan Menjadi Miskin" - Saidina Ali

Monday, June 1, 2009

Mengimbau Kenangan...



...upsss..tetiba jer tringat nak dengar lagu dari citer taiwan bertajuk "Silent" nih.. cedihhh... atas permintaan my ex-roomate, mH upload dlm my blog vClip citer nih.. Act ini antara kenangan ngan my ex-roomate masa kat kL dulu nih.. si Jaa Jer.. (budak kecik konet tuh!).. dulu kami dua dok 'nganga' tgk citer korea yg bersilih ganti.. habeh pukui 7.00pm-8.00pm (TV3).. break solat ngan ngaji.. 8.30 sambung lak citer korea yg kat TV8 plak.. adeii.. bontot pown boleh berakar taw kalu lelama kat situ..tapi citer nih mmg mH minat sungguh.. kisah cinta si normal ngan si bisu.. CINTA nih kalu tak bercakap pown mmg dah tau..coz u can feel it.. cewahhhh!!!

nih la Jaa Jer... control ayu la hang time nih.. hehehe

memandangkan roomateku itew mmg 'hantu' citer korea, sedikit sebanyak dah TERRRjangkit kat mH nih..hehehehe.. time ujung minggu lak.. kalu mH tak duty (keja shift), hari sabtu pas layan nasi lemak kg baru, kami layan CD citer korea dulu.. citer apa gi Jaa?? The Magician Of Love, The Price Who Returns into a Frog, Devil Beside You,memacamm lagik laa.. ptg tu, kalu duit gaji ader lebeh2, kami pi merayap kat Pasar Malam Jln TAR plak.. borong kainn.. yeehaaa!!.. sekali balik, tersengett2 bahuku ini bawak balik kain utk mak dan adik2... adeiii...

semuanyaaa tinggal kenangan yer Jaa.. la nih aku dah tak laluuu nk jalan kaki..moeekkkk..ekk..ekk.. dulu everyday pi keja mau ada 15-20 minit menapak pi opis.. si Jaa plak now dah ader keta..da tak naik bus g dahh.. dulu time balik kekadang tu monyottt jer muka dia..tertinggal bus.. wakakaka..

apa lagik Jaa?? kenangan banyakkk sgt kann?? kena marah ngan pakcik teksi 'dungu' laa.. kena kejar ngan 'pokcik slow' laa.. kipas patah tengkuk laa.. akibatnya..statikk ja kipas kami tuh.. semuanya akibat berpinah randah kat kg baru tu..mau taknyer, dulu ngadu bau 'kelin'..then bau 'taik ayam' lak.. pastu da dapat tempat baik.. kena berdepan ngan 'pokcik slow' plakk..hhehehe..

'pokcik slow' nih dia tak betul sikitt.. jalan pown pelahannnn jer.. tapii time dia marahhh.. berapi benor suaraa dia.. silap haribulan tangan dia pown boleh naik atas kepala kita,kesian kat pokcik tuh!! bukan pintanyaaa...

yg paling besttt..tmpt last mH ngan roomate tuh..bawah umah kami ader kedai runcit 'pak uda'.. waduh..waduhh.. nak aper oder ikut tingkap jer dari atas... time puase dia siap simpankan kami bubur lambuk and ais batu.. kekadang dapat air oren F&N free.. kasi bodekkk skett.. dapat la rega murahhh..

hermhh.. now Jaa dah tinggal ngan org baru.. anak iban plak tu.. mesti syokk dari akak kann?? sampai umah korang kena pecah masuk ngan penyamunn...hehehehe.. takabes lagik.. dulu ader kawan umah sewa deorg bawak 'belaan' plak tuh...eish3x.. layaannn jer lah jaa!! jgn sampai hang tak kejaa sudahhh... heeeee :P

psstt:: Jaa..ingat tak masa hang diserang oleh "somebody" masa lalu kat tepi gate HKL tuh.. alaa... yang dia tunjuk "A%U" dia kat hang tu.. ngeh..ngeh..ngehh.. tak paa.. semua tu pengalamannn.. pengalaman mendewasakan kita... (hang dah dewasa ka Jaa???)..

(**Mat yg pinjam duit kat hang tu da kawen ka?? da bayaq utang ke blom???)

9 comments:

nurul said...

alaaaa.... malu la i....nape letak gmbr i tuuu. dh la cun melecun, tkut ada yg tergoda nnti...
mamat tu xbyr pong utang...beng0ng xsikit dio tu...xpio la, xredho dunia akhirat lerrrrrr

nurul said...

kenangan kiter byk kn kn kn...bkn sng nk dpt tgk A@%&# org kang...hahahaha...mmg kurang siuman btul la...dh kurang ilmu aku sbb tgk tuuuuuut

zaza@mamaHanin said...

to nurul:
wakakakaka..
sabo jer la dikk...
ko jgn kurang siuman lak bila tgk tuuuutt dia tuh... hehehe..
Jaa.. tak bayar bior ler.. dia nk bawak pi sampai liang lahad la tuh.. dia cayang kat kamu.. sungguhpun ko takder ngan dia..tp utang piutang ko ader ngan dia.. muakakakaka!!

nurul said...

yo lar tuuu...jumaat ni dio nk kawen dh...biap p anak bini pn mkn duit xhalal jaa tuuuuu..dayus tahap gaban lg tuuuu..ssh la nk dwnload vklip tu...biasa lerrrr pc opis niiii byk songeh sket

Fara_Adura said...

Wahh..banyak kenangan kan.Fara pon sama..sumanye jd sejarah terindah.Sewaktu menapak dalam dunia.Windunyee zaman2 itu..hu2

Kelakar..siap ade org berhutang ek..xbayar lak tuh..sabar aje..keke

damaiinx said...

salam ukhuwah...comeinya babby 2 mcm ibunya @ bapanya...

ainul02 said...

pak cik lembut penuh ayu tu pernah buka silat kuntau kat depan kete masa kak cik lalu kat depan kedai pak uda. dah la dgn pakai kain pelekat. ada hati nak angkat kaki tinggi2. nasib baik x nampak tut dia. kalu x dapat tgk tayangan free. keh3.

zaza@mamaHanin said...

to nurul:
bior la dik.. jgn ko duk nyumpah dia sgt weh.. nanti hang dok tringat kat dia plak..ehekkk..heee...

to fara_Adura:
a'aa la fara.. yg kelako ner kami 2 org nih kenai masa attachment keja, then terus berkepit mcm belangkas sampai zaza kawen.. berkepit tu maknanya duk skali, sebilik dan serumah.. mmg banyak la kenangannya.. tambahan plak si Jaa nih adik2 g.. hehehe.. tu yg tak tergamak berpisah tuh ..

to damaiinx:
tenkiu2.. maknyer cumel sebab makan banyak..hehehe..

to ainul02:
chikk.. len kali kalu jumpa ngan dia semawa laa dia naik keta hang tu.. ciannn dia ..letih jalan kaki.. pastu dlm keta bg motivasi sket kat dia spy dia tak wat keja2 mengangkat kaki tinggi2 sampai menampakkan ''tuuuuttt' dia tu...hehehe.. buleh dak??

nurul said...

ko tahu kak...ari sabtu baru2 ni, ada org nk bakor umah...bengong xsikit la...ja nmpk ada org kat stor bwh tu (yg sblh umah mamat bujang tuuu).ja nmpk ada org kat c2, pah tu ja buat bodo la sb ingt bdk2 laki tuh...ja pong g msk toilet jap...kua toilet dlm 2 mnt, ada org jerit2 api woiiiii...turun la ko nk mati ker???kalut2, ja pong turun la, tgk dlm bgunan tu, ja sorg je yg tnggal....bdk len, skali ngan pak uda pn sume xde umah. dlm fkrn, aku nk slmtkn hp aku 4bijik ngan kete aku jer...hehehe.nk tercabut lengan ni angkut air dr atas...nsb baik la ada org lalu lalang tlg..nsb xmelarat kt umah bdk laki tuh...
yg pling bengong nya, org yg tlong simbah air tu dtg umah lak..mintak duit rm 10-15...ja bg jer la sb ja tkut...sb ja th ada org yg sengaja bakar stor tu..kl x, aku dh rentung dh....

Related Posts with Thumbnails