memandangkan terung bulat yang dimasukkan bersama gulai ikan talang aritu masih berbaki 2 biji, smlm mH buatkan masak terung goreng berlado mcm kat atas nih.. cara dan resepi nih mH amik dari mak sedara (Mak Tam Jah) mH beberapa tahun lepas dan mH mmg still buat sampai skrg nih.. mmg sedapp.. 2 biji nih dibelah 8 pun mmg tak cukupp dikk nonn.. suamiku itu pown mmg kena ngan selera dia.. kat umah kami nih, apa2 yg PEDASSS mmg jalannn.. kalu tak pedass tak mengancamm katanya.. hikhikhik... haa.. nih la hasilnya.. guna cili merah, cili padi, belacan, bawang besor, asam keping, garam dan gula secukup rasa...semua blend skali dan tumiskannya.. jgn lupa.. terung tu goreng dulu tau ngan garam dan kunyitt.. slamat mencuba..
No comments:
Post a Comment