"Mereka Yang Bersifat Pertengahan Dalam Semua Hal Tidak Akan Menjadi Miskin" - Saidina Ali

Friday, May 8, 2009

TAG lagikkk...- Cabaran Langsingkah Daku..

TAG- CABARAN LANGSING KAH DAKU? ini dikasik oleh kakak kite sorang nih ... ibudalila... rasenyer cik kak kite nih slalu kena TAG nih... ok la tuh kan.. baru meriahh dunia blog nih.. :P

ok.. jom tgk.. setakat mana mH boleh teluss ekk.. hehehe..

1. Berapa berat dan ketinggian anda sekarang?
macam takmo bitau jer.. hehehe... 7x... hehehe.. tinggi 159cm.. kalu rendah sket gi, kiraan BMI tu leh jadik 'bonsaii' tuh.. kekekeke...

2.Berat yang paling tinggi dalam sejarah anda? Usia anda pada masa itu?
Palingg tinggi ekk.. emmm.. jgn terkezutttt.. 84kg's.. fuhhh puaihhh la ngandungkan anak bertuah tuh..time tu mH 26++.. naik giloss.. from 6x -->> 84kg's..

3.Apakah makanan sampingan anda untuk memiliki tubuh langsing? dan kejayaan anda dengan makanan tersebut?
emmm..rasanya tak amik apa pun.. cuma berat mH turun banyak pas makan makanan tambahan from DCL.. mH amik Bidadari + Q-She.. lambat sket la coz mH tak full breastfeed hanin. dalam pantang dulu mH amik produk Salindah, tapi makan tak patuh.. macam nih la jadiknya... lelemak dah gemar sgt nak menompang kat tubuh badanku ini..hehehe.. :P

4.Berat yang paling rendah yang pernah anda dapat ? Usia anda pada ketika itu?
paling rendah pulakk....emm.. taktau laa.. masa kecik2 mana nk ingat kan..tapi seingat den dalam 50kg kot.. time baru abes spm..

5. Anda pernah sertai program pelangsingan? nyata kan kejayaan anda.
uihhh...pernah..tp dalam mimpi jer lahhh.. hahaha.. tak dan nk pikior le dik non oii.. mak kata, nk langsing tak payah nk pi program apa2.. jaga makan dan rajin senam jer.. jimat pon jimat.. (tapi camna nk jg makan.. dok try resepi mcm2 la nih..huhuhu...sapa nk jawab tuh??)

6.Apakah diet yang anda ambil untuk memiliki berat anda paling terendah?
dulu mH maintain jer berat nih coz tak makan malam.. tambahan plak arwah ayahanda ader kencing manis, so kena control makan la.. after 6pm mmg da tak amik apa2 kecuali minum air kosong.. kalu lapaq tahap gaban belasah gaks la.. tapi amik biskut or roti jer.. yang pastinya malam mak memang rileks laa.. coz tak yah masak dah.. betui tak mak?? muahahaha..


7. Apakah yang menyebabkan berat anda naik mendadak?
mengandung.. mulut asik nk ngunyah jerk!

8. Apakah Target anda untuk kurus selepas ini?
ermm.. tak tau nk cakap.. kurang makan la kot ekk.. or lebihkan makan sayur or buah2...

9. Miliki gambar anda dahulu dan kini?
Ya.

10.sila upload ok?

dari kiri : mH mase time gedik2 muda gik waktuuu tuh.. berat 6x

kanan : mH time berseri2 nk tunggu laling mai menyambut.. berat 6x gaks..

kiri bawah : mH tengah ngandungkan hanin.. 19/5/2007 - hanin da 20 minggu

kanan bawah : after delivered kat hanin 3 months ++.. gambo terrrr kini tak dak.. tapi tak lari banyak pown..

11. Kawan2 yg anda ingin Tag 'cabaran langsing kah daku' ini adalah:

yang nih pon sama.. mH nk bagi kat semua yang singgah kat blog mH.. buat tau!!!.. amanah nih.. hehehe... :D

2 comments:

ibu_arifa said...

wah..cun la gambar kawen Mh tu.. makasih yer sbb buat Tag saya ni..

saya dah private jap blog saya..kalo sudi nak menyinggah kat blog saya lagi..bagi la email mH nnt yer kat comment mH ni.

mamaHanin said...

toche..toche.. heheh..kembang bermangkuk lerr mokcikk nihh.. wakaka.. tu dulu la ibu..now da lain sket..alignment dah larik.. huahuahua... k..my emeil nasza55@gmail.com

Related Posts with Thumbnails