"Mereka Yang Bersifat Pertengahan Dalam Semua Hal Tidak Akan Menjadi Miskin" - Saidina Ali

Wednesday, April 1, 2009

macam tak percaya jer....

hari nih 1 April 2009...
genap sudah Hanin 7 bulan.. rasa macam dok dalam perut jer lagik..hikhikhik... duk terbayang lagi suasana melahirkan anakku ini... kelakar pun ader tau masa si hanin nih lahir dulu. mH due 10.9.08 tapi 31.8.08 (HARI MERDEKA) da sakit2 tak bley nak duduk.. petang tu da turun tanda. sblm deliver nih, 3kali pergi hospital 'serah diri' tapi pihak hospital suruh balik. katanya tunggu sampai sakit. nak bersalin nih kena sakit, baru boleh m*****n..huhuhu.. the problem is.. 'laluan' bukak, sakitnya plak tidak..amacam tu kawan???

1.9.08, 8.30 am (1st day puasa)
mH mmg rasa tak selesa, hb pulak dah tak tentu arah (tak sabar nak tengok anak dia tu).. mak pulak duk riso menengok keadaan anaknya nih.. mH pun pi kat Private Hospital. after jumpa doc, dia ckp dah buka 4cm, but i still tak rasa sakit..hati da mula risau..campur plak berdebar nak sambut org baru yang akan ku keluarkan dari perutku ini. fikir punya fikir, i decided utk delivered kat swasta ja.. (serik teringatkan pengalaman kat GH suruh balik jer..). sebelum tuh, mH teringin nak makan pisang tanduk yang paksu kirim dari Shah Alam. sempat lagi mak dok menggoreng. siap soh makan sampai kenyang... hehehe..thanx mom, love u so much! (time semua org puasa, mak selamber je masak sampai berbau kat umah jiran.. mH laks selamber jer makan..dah tak boleh nak puasa..melantak jer lah kan..kuikuikui!)

1.9.08, 3.30pm
mH admit labour room terus. waiting...and waiting.... and waiting... until the time came...

1.9.08, 8.14pm (after semua muslim bukak puasa termasuklah nurse yang jg aku time tuh..)
lahirlah permata hatiku dan hb... she's a gurl..2.8kg..baik jer..tak nangiss pun..eishhh3x..tergamam agaknya dapat lihat lampu bilik tu... mata hanin liar jer perhatikan sekeliling. dah la bulat..hitam jer mata dia...lepas doc tepuk 2-3 kali, baru lah nangis sket, tapi tak lama pun..baikk jer dia...

1.9.08, 8.30pm
nurse panggil hb masuk utk qamatkan hanin.. b4 hanin lahir, kami pernah bincang utk test dulu nama yg bakal diberi tu sesuai ke tak dgn tuan badan..ada petua dari ustz siti norbahyah. hb pun bagi salam pd baby dan panggil namanya 3 kali di telinga sebelah kanan. kalu dia respon baik (xnangis) maknanya nama tue sesuai lah ngan dia.. hb pun panggil lah nama dia... UMMU HANIN (nama diberi oleh tok ayah dia).. lawak betui si kecik nih.. org nak panggil kat telinga dia, dia asyik dok kalih kat baba dia..mcm tau2 ja org nak panggil nama dia..hehehe...

menangis gak mH nih tanda syukur yg tak terhingga sbb semuanya selamat.. nampak baby tu hilang jap sakit2 tu.. masa dlm pantang pun baik jer, nangis suara pun tak kuat. sampai tok mH tegur anak mH nih tak nangis sgt ka.. walhal org tatau dia nangis gak..tapi sloww jer..
la nih jgn harap la beb!..lambat susu jer, nangis bukan main lagik.. mcm sakit2... haduiii.. mama dia nih sampai terkial2 menuang susu dan air dalam botol.. baba plak kelam kabut dok pujuk spy jgn nangis kuat-kuat..hehehehe.... penattt..tapi cukupppp bahagia... muahhhhhsssss....

TO HUBBY...
thanx for ur love... ur cares.. ur jokes..(lawakmu penyeri hidupku..ahaksss!!)...and all the happiness u brings into my life... doa2 selalu untuk kebahagiaan mahligai yg kita bina kekal hingga ke syurga... I LOVE U... hehehee..tak malu dah nak wat statement kat sini... sbb semua istri of coz CINTA kan suaminya kan...


jom layan gambo hanin dari dalam perut sampai dia tujuh bulan dah la nih...


...nih masa hanin 35 minggu, scan 4D's kat private hosp.



... 1 month..very the tiny one..



..2 months..dah nak semakin bulat tu..

...3 months.. dah pandai senyum... muahhh...

...4 months...dah pandai blajar pegang botol susu sendirik... tocang tu maklang dier punya projek la tuh...


...5 months... dah meniarap dan menyulur..laju jer, mcm ulat kuang..hikhikhik...


..6 months (early)... get a new car from baba...tengkius...



...7 months (near to act).. da pandai nak runtun baba pegang stereng keta..asal masuk keta ja mula lah nak melangkah ke seat driver.. tarik wiper..bunyikan hon...macam2 betul si kecik nih... mcm nak babab bontot tuh..hehehehe...
semoga sayang mama sihat selalu...

4 comments:

ibu_arifa said...

comei tul dia..dah bape kg skrg ni?

mamaHanin said...

tenkius... hanin now 6.78kg.. berat turun coz asyik demam lately.. baik je demam, selang seminggu demam balik..cian dia.. arifa brapa kg??? nampak sedappp jgk badan tuh..mH sukee sgt tgk baby 'bulat-bulat' nih..hikhikhik

ainul02 said...

mak sedara dia pun sempat juga merasa pisang tanduk goreng tu. hehehe...

mamaHanin said...

a'aaa..berebut laks dia makan pisang tu ngan mH..hikhikhik...

Related Posts with Thumbnails