"Mereka Yang Bersifat Pertengahan Dalam Semua Hal Tidak Akan Menjadi Miskin" - Saidina Ali

Thursday, December 16, 2010

My Newborn Muhammad 'Asim

Salam..

Lama benar zaza menghilang.. maklum la.. dah bertukar ke zon baru.. zon "berpantang"..

Alhamdulillah.. zaza da selamat melahirkan cinta baru kami yang dibawa selama 38 minggu didalam rahimku ini pada 8 Dec 2010, jam 22:43 malam di Hospital Pantai, Sg. Petani, Kedah. Baby alhamdulillah.. semangat sekali... 4.0 kilo.. cukup2.. huhuhu.. normal delivery u ols.. huhuhu.. dengaq macam sendat dada kan.. tapi tu lah kuasa Allah taala.. zaza pun terkejut.. estimate around 3.2 jer.. pakar pun cakap not more than 3.5kg.. tup..tup.. hermmhh... kuasa Allah taala melebihi segala2nya..

hari nih baru 9 hari berpantang.. nih pun curi2 upload gambar kat fb dan update blog.. mak marah duduk lama2... herm.. xpa.. jom layanz 2-3 keping gambo dulu.. kronologi kelahiran kedua zaza nih zaza akan kongsikan dgn uols nnt.. mmg nk kongsikan sgt2.. hehehe.. insyaallah..



my wonderful 37weeks of pregnancy


our 1st touch.. sedey sgt time nih.. my baby kena amik bantuan oksigen
kes : cord round neck (x1)..




Alhamdulillah.. nih dia hero baru zaza...
Muhammad 'Asim bin Abdul Nasir



Cinta hati kami suami isteri.. penyejuk jiwa dan raga..

terima kasih bagi yang mendoakan kami.. ucapan2 kalian penambah seri di hati zaza.. semoga kalian semua sentiasa di bawah lembayung rahmat Allah SWT.. hajat di hati nk kongsikan gambar baby yang 'fresh' from oven.. unfortunately tak dapat sbb zaza da separuh sedar lepas 'Asim kuar dari peyutku ini.. huhuhu...

NOTA: Terima kasih pada Jibah dan kak HaSue.. sbb kongsikan maklumat yang menarik dan banyak membantu semasa zaza lalui saat2 genting ketika kelahiran 'Asim.. apa maklumat tu.. nnti zaza kongsikan.. i.allah...

7 comments:

Umm Mymoonah said...

Mashallah he looks so adorable, mabrook...

Azreena said...

congrats,Zaza... =) really happy for you...doakan kite lak, moga dipermudahkan rezeki ye...

Ina Hashim said...

salam...

isk geramnya tgk newborn..bambam lak tu...gerammmmm...tahniah ye

akak dulu pun penah bersalin kat situ tahun 2000 tapi dulu nama lain..hosp strand

sanisahsabu said...

tahniah kak iza...muah!!!!!!

Ummi said...

Salam Zaza, tahniah atas kelahiran baby baru...moga sentiasa sihat2 dlam pantang dan rajin2 makan ubat eh...salam sayang dr akak dan peluk cium tuk Muhammad 'Asim..

Mohd Zulkifli said...

Alhamdulillah...

Tahniah atas kelahiran baru. Moga Allah memberkati kehidupan kalian sekeluarga. Amiin..

Comel baby ni... soooo cute!!! Cubit2 pipi tu... he3x.. :)

10 said...

tahniah kak zaza... selamat berpantang...

Related Posts with Thumbnails