"Mereka Yang Bersifat Pertengahan Dalam Semua Hal Tidak Akan Menjadi Miskin" - Saidina Ali

Friday, August 13, 2010

Jagung Manis.. memang best!


Bahan-bahan:
500 gm jagung ( leh dpt dbhgn frozen ) - zaza guna jagung taiwan, beli kat pasar malam
2 s b butter
4 s b susu pekat manis ( kemanisn ikut suka )
secubit garam

Cara-cara:
Kukus jagung dlm 20 minit..lg lama lg sedap :)
Apabila jagung dh masak..dlm bekas lain..masukkan jagung yg masih panas2, gaul dengan butter, susu pekat manis dan tabur secubit garam.
Sebatikan..dh siap....enak dimakan semasa masih panas2..

credit to kak Aziemas @ MyR.. mmg best!

3 comments:

10 said...

amboi... sedapnya jagung manis depa... wat berbuka ek?

zaza@mamaHanin said...

10:
mmg sedap 10.. cuba laaa.. mmg xnyesal punya lah! ehiks! :)

zaza@mamaHanin said...

anonymous:
thank you.. try and taste it k!

Related Posts with Thumbnails