"Mereka Yang Bersifat Pertengahan Dalam Semua Hal Tidak Akan Menjadi Miskin" - Saidina Ali

Wednesday, December 30, 2009

cerita apa kali nih..??

salam semua.. aduhai.. sibuk macam menteri jer ekk.. tak sempat nk update blog.. tak dan la nak cuci2.. tengok.. dah bersawang nih haa... huhuhu.. ader sesaper sudi tolong ngemas nih ker?
al kisahnya, zaza tak sempat nk update blog sbb kesuntukan masa untuk touch-up blog coz masa zaza dan hubby bnyk dihabiskan d umah parents in law.
last 2 week, my FIL tetiba tak boleh jalan and doc did mention that he paralyzed half of his body.. maybe caused by heart kot.. kesian.. sayu hati tengok keadaan dia.. yang paling menyentuh rasa, my MIL mmg tetap setia menunggu beliau di tepi katil walaupun dia sendiri kurang kekuatan untuk bergerak kerana sakit lutut dan kakinya sejak 4-5 tahun lepas.
since my FIL admitted for 4 days in ward, dia pun sama la tido kat ward tu, sian betul.. so, as my hubby salah sorang anak lelaki drp 3 anak lelaki deorang, so dia kena amik tahu la pasal ayahnya yang mmg memerlukan khidmat anaknya untuk bergerak (mandi, bangun, solat dsb). banyak masa perlu dihabiskan bersama PIL.. tak per la.. bagi zaza, ini lah masanya yang mana Allah nak uji kami sebagai seorang anak, mampu atau tak kami jalankan tanggungjawab pada mereka. jadual harian kami, mesti diubah supaya ada masa untuk tengok2kan mereka.
untuk mak kat aloq staq, adik2.. kakak mohon maaf sbb tak dapat nak balik ke sana.. kunjungan kalian bebaru nih mmg mengubati hati yang terlalu rindukan kalian..
kak chik, belajar bebaik yer. ader hikmah atas aper yang berlaku kat kita bebaru nih.. hehehe.. len kali bangun tidoq awai.. kakakaka.. dah..dah.. jgn sebut kat sini, satgi org tau cerita kita... mesti kena booooo...
adik.. thanx coz sudi jaga hanin yang mmg banyak kerenah la nih.. hehehe.. tapi dia tetap mentain cumelll kan?? hehehe

5 comments:

ibu_arifa said...

salam zaza,

kesiannyer dgn apa yg terjadi pada FIL zaza tu. sabar banyak2 yer..
tak rugi kita berjasa dgn mak bapak kita/mertua :)

zaza@mamaHanin said...

a'aa la min.. betul.. mmg la rasa susah sbb nk bhgi masa utk 3 umah (umah sendiri, mak sendiri dan mertua), tapi Allah dah letak mcm tu, kena la menongkah jugak walau apa pun halangan yang datang.. zaza pun sentiasa berdoa agar sisa2 hidup mereka sebelum dijemputNya sentiasa diisi oleh kebahagiaan bersama anak menantu dan cucu2...
btw, tq min...

Azreena said...

Salam, zaza..

Saya duk kepala batas tau sekarang.duk kuarters Sek Men Sains Kepala Batas.husband mengajar kat situ =) nanti mai la rumah.

zaza@mamaHanin said...

azreena.. yer ker.. best la duk dekat.. i.allah.. nnti leh la jumpa.. nk p umah tu tak tau la bila yer.. mklumla.. la nih tak leh nk memanjangkan kaki kat tempat len.. kena balik tgk FIL.. huhuhu.. bebila mai la umah.. call, nnt zaza bagi petua jalan.. senang jerr

日月神教-任我行 said...

成人遊戲,免費成人影片,成人光碟,情色遊戲,情色a片,情色網,性愛自拍,美女寫真,亂倫,戀愛ING,免費視訊聊天,視訊聊天,成人短片,美女交友,美女遊戲,18禁,三級片,美女,成人圖片區,avdvd,色情遊戲,情色貼圖,女優,偷拍,情色視訊,愛情小說,85cc成人片,成人貼圖站,成人論壇,080聊天室,080苗栗人聊天室,免費a片,視訊美女,視訊做愛,免費視訊,伊莉討論區,sogo論壇,台灣論壇,plus論壇,維克斯論壇,情色論壇,性感影片,正妹,走光,色遊戲,情色自拍,kk俱樂部,好玩遊戲,免費遊戲,貼圖區,好玩遊戲區,中部人聊天室,情色視訊聊天室,聊天室ut,自拍,後宮電影院,85cc,免費影片,a片

Related Posts with Thumbnails