"Mereka Yang Bersifat Pertengahan Dalam Semua Hal Tidak Akan Menjadi Miskin" - Saidina Ali

Monday, May 4, 2009

Mandi-mandi kat Lata Mengkuang Waterfall

cuti Labour Day bebaru nih mH balik aloq staq.. mak buat kenduri arwah buat ayahanda tercinta yang telah pergi ke rahmatullah suddah 3 tahun.. tahlil dibuat pada malam jumaat lepas- 30 April 2009.. adik2 mH semuanya balik berkumpul... herm.. nih nk citer pasai keesokkan harinya tuh.. adik mH (kak chik) yang bekerja di kL nih dah kempunan tahap gaban nak berkelah kat waterfall.. asyik dok ajak berkelahhh ja sejak awal tahun 2009 nih.. tapi masa tu tak mengizinkan.. so kali nih since semua org ada.. so kami decided nak pi berkelah.. hubby cadangkan ke Lata Mengkuang- Sik. BIL cadangkan ke Lata Bayu - Baling.. kedua2 tempatnya best tapi kat Sik tuh kami sekeluarga tak pernah sampai lagik.. so..kami pilih utk ke Lata Mengkuang-Sik.. di awal pagi lagik mH dah prepared utk wat ayam percik..menu yang dicelup dari dapur kak Hanieliza kita.. Diva Chef Blogger..kuang..kuang..kuang.. memang besttt gilosss resepi kak liza nih.. mH mmg nekad nk wat lagik pasnih..



ayam tu nampak kering sikit, mgkin sbb dibakar ngan api kuat kot..kalu ikut yg asal nampak basah2 sket.. tapi tak kesah arr..basah ka..kering ka.. tetappppp habishhhhhh... huahuahua...
::tempat nih mmg bestt betul.. ayaq sejukkk sampai meresap tulang belakang.. bukan main lagi cik abangku itew mandi manda.. sampai takmo naik dari air tu.. org kata pukui 6 dah..dia soh tunggu pukui 7... hehehehe... ader magnet agaknyaer dalam ayaq tuh... ::

  • tengok ler my laling nih...jaga2 yang..jgn sampai peluh plak jatuh ka atas ayam mama nnti..
  • hanin mandi pun boleh tertidooo..ZZZzzzzz.. maklum ler..sejukkk.. dia nih mmg alah ngan sejukk..asal sejukk jaa mata pun jadi kuyuuu......
  • zafran mandi sampai biru satu badan.. tapi tetappp nk mandiii tuhh...
  • selera betu my laling nih..lapor + sedappp kan yanggg??? hehehe
  • ikan dan ayam yang terbakarrrr...zaassstttt....
  • amboi2 anak daraku ini.. syok betui kalu org duk dukung dia.. zafran pun camtu gaks.. patut la maksu dia asyik merungutt..kekeke... sama jaa.. sepupu sepapat la katakan...

**act banyak lagik foto yang nk diupload, tp semua dalam camera my sister (kak chik)..takpa.. nanti2 la diuploadkan ek.. thanx utk semua sbb luangkan masa utk bercuti kali nih.. maktok..dek ton..kak chik..and maksu (adikku bucukkk itew..).. my beloved darling and my BIL... sok2 kita pi tempat lain plak k..**

3 comments:

Ummi Salsabila said...

MH,bestnye p berkelah..mandi waterfall..ade BBQ lagi..US p umah org kawen je..huhu.

ainul02 said...

planning hujung tahun plak. jom p tidoq kat gunung jerai..kita ajak abg kri bawa kita naik p sana. hehehe..

mamaHanin said...

US:
memang bestt gilerr... hanin pown buleh terlenaaa... memang asyikkk.. hehehe
kenduri pun ader gaks, tapi berkelah yg aula' nya..ekeke

ainul02:
Chik..banyak duit mung nk pi jalan gi ekk..nk pi gunung jeraiii?? takmooo.. abg long kata ader harimauuu... aaauuuummmmm!!!.. wakakaka

Related Posts with Thumbnails